неділю, березня 22

Росія повинна повернути Крим – МЗС Великобританії


Великобританія не визнає анексії Криму Росією і за рік після проведення "референдуму" так само вважає його незаконним. 
Про це йдеться в заяві глави МЗС Великобританії Філіпа Хеммонда на сайті британського уряду, передає "Європейська правда".

"Ми не визнаємо минулорічний так званий референдум, яким президент Путін як фіговим листком прикрив свої дії із захоплення території. Така поведінка загрожує міжнародній безпеці, і має серйозні наслідки для правового порядку, який захищає цілісність і суверенітет усіх держав", - зазначив глава британського МЗС.
 За його словами, анексія Криму Росією рік тому була кричущим порушенням міжнародного права. "Вона показала повну зневагу до права України на суверенітет і територіальну цілісність, і я це засуджую найрішучішим чином", - підкреслив Хеммонд. Міністр додав, що абсолютно неприйнятно для Росії застосовувати силу для зміни кордонів. "Наше звернення до Росії послідовне і зрозуміле: анексія Криму була незаконною і нелегітимною в березні 2014 року, і залишається незаконною і нелегітимною в березні 2015 року.
 Росія повинна повернути Крим до складу України", - сказав Хеммонд. Раніше президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган запевнив, що його країна буде продовжувати на міжнародній арені відстоювати права кримських татар. Уповноважений президента з питань кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, сподівається, що Автономна Республіка Крим, яка була окупована Росією і приєднана до Росії в результаті незаконного референдуму в березні 2014 року, буде звільнена, але не військовими методами.


Джерело: http://www.newsru.ua/