понеділок, березня 23

Foreign Policy. Футбол - продовження путінської війни іншими засобами


"Росія і Україна зараз одна одну недолюблюють - принаймні, недолюблюють один одного уряди цих країн.
І футбольні чиновники, як завжди, чуйні до політики, це врахували: команди Росії та України спеціально розвели і на Лізі чемпіонів, і на Лізі Європи, двох головних змагання континенту", - пише кореспондент Foreign Policy Деніел Альтман.
 Однак не факт, що такого стану справ вдасться підтримувати в майбутньому. "Футбол і політика в Росії і на Україні і так вже переплетені", - нагадує автор про заклик президента України Петра Порошенка бойкотувати ЧС-2018 у Росії і про спроби Володимира Путіна підключити до фінансування футболу російських олігархів.
 У фінальну стадію Ліги Європи цього року вийшли один російський і два українські клуби. Санкт-Петербурзький "Зеніт" грає із "Севільєю", дніпропетровський "Дніпро" - з "Брюгге", а "Динамо" (Київ) - з "Фіорентиною". "Поки що все йде непогано. Проблема в тому, що буде далі", - йдеться в статті. - Припустімо, російська й українські команди виграють (хоча жодна з них не належить до фаворитів). Тоді "Дніпру" і київському "Динамо" належить зіграти одне з одним, а "Зеніту" дістанеться переможець четвертого чвертьфіналу - або "Волфсбург", або "Наполі".
 Вже на цьому етапі дехто з російських фанатів може розсердитися. Змусивши обидві українські команди грати одну з одною, керівництво Спілки європейських футбольних асоціацій (УЄФА), можливо, підвищило шанси на чемпіонство української команди. Така можливість випливає з простої математики". Ба більше, продовжує Альтман, "існує невелика ймовірність, що у фіналі українська команда зустрінеться із "Зенітом".
 На цьому етапі УЄФА вже не зможе розвести українців і росіян, і тоді 27 травня вони зустрінуться на Національному стадіоні у Варшаві. Є охочі опинитися на місці польського поліцейського цього вечора?"


 Джерело: http://www.newsru.ua/