неділю, липня 5

Вихід Гіркіна з кільця – перша велика поразка України у війні і перша велика брехня – Касьянов



Лідер волонтерського руху «Армія SOS» Юрій Касьянов прокоментував заяву президента України Петра Порошенка про «звільнення» Слов’янська як «блискучу наступальну операцію».
На його думку, вихід екс-лідера російських найманців «ДНР» Ігоря Гіркіна з кільця – це перша велика поразка України у цій війні і перша велика брехня. Про це волонтер зазначив на своїй сторінці у соціальній мережі. Новину читачам передає «Преса України». «Залишилося тільки нагородити Гелетея орденами Кутузова та Олександра Невського. І орденом Червоної Зірки за багаторазове підняття прапора над «взятим» містом. І неодмінно дати Золоту медаль невідомому поки ще герою, що переміг правду на скрижалях новітньої історії України», – зауважив Касьянов.
 

Він додав, що Ігор Гіркин залишив Слов’янськ організовано і спокійно. При цьому для відводу очей він пустив на вірну смерть бронегрупи. «Всі знали, що Гиркин йде. Доносила розвідка, повідомляли місцеві, говорили в прямому ефірі бойовики. Збиралися довго, йшли не поспішаючи. Коли Гелетей, який терміново прилетів, піднімав прапор перемоги у Слов’янську, загони бойовиків ще стояли в Краматорську», – підкреслив волонтер. Терористів у будь-який момент можна було знищити з допомогою артилерії, авіації, спецназу. Однак цього не було зроблено, оскільки, за словами Касьянова, «договірняк».


«Вихід Гіркіна з кільця – перше велике поразка України в цій війні. І перша велика брехня. Потім був розстріляний сектор «Д», була «взята» Саур-Могила, був Іловайськ, Шахтарськ, Луганськ, загибель ІЛ-76, два аеропорти, Дебальцев...» – наголосив він. Юрій Касьянов переконаний, якби Гіркіна не випустили із Слов'янська та знищили на марші, всього цього можна було б уникнути. «Якби не дали йому зібрати розрізнені сили сепаратистів в один кулак. Якби не зрадили... Якби... І тоді ми б відзначали не «звільнення» Слов’янська, а закінчення війни», - підсумував волонтер.






 Джерело: http://uapress.info/uk/