середу, серпня 19

«Жерти нічого», - кримські пенсіонери про реалії окупації (ВІДЕО)


Російська влада на своїх пропагандистських телеканалах бадьоро і впевнено розповідає у своїх програмах про те, що життя в Криму для місцевого населення після анексії півострова стало «кращим та веселішим»..
 Але реальність зовсім інша... Пропонуємо читачам «Преси України» невелике відео з одного досить великого «блошиного» ринку, який розташований в одному з міських кварталів Керчі. На відеокамеру кримські пенсіонерки досить відверто скаржаться на своє нинішнє життя та на маленькі пенсії, які змушує їх продавати з рук старий домашній мотлох, щоб хоч купити за виручені гроші хліба.

«Я, наприклад, особисто, не проживу за свою мінімальну пенсію. У мене ще двоє сиріт... Мені хоч (продати своє барахло – П. У.) на булку хліба – і то добре. Так і всі тут такі пенсіонери... Ми свій непотріб тут продаємо. Ми не спекулюємо...», - з сумом у серці розповіла одна кримська пенсіонерка. «Був референдум тут, запитували наше бажання: з ким ми хочемо залишитися – з Україною чи з Росією? Ми відразу сказали – тільки з Росією... А тепер ось виходить, що ми не потрібні нікому... Старі не потрібні...», - розповіла інша літня жінка. «Ось ми, баби – я за квартиру заплатила і... Внучок приїхав, дай хоч на цукерки – ні з чого... І ми всі засмучені сьогодні... Думали йти чи не йти (торгувати на барахолці – П. У.), думали поліцію поставлять тут і виженуть нас... Але сьогодні вони не прийшли чомусь...», - розповіла в емоціях третя кримська пенсіонерка.









Джерело: http://uapress.info/uk/