неділю, грудня 13

Потрібні фахівці з Москви: В Сирії "замочили" чергового іранського генерала

Офіційно іранські військові не беруть участь у сирійському конфлікті, але це не заважає іранським генералам час від часу знаходити свою смерть у цій країні.





У Сирії вбито бригадного генерала іранського Корпусу вартових ісламської революції Хосейн Фада. За повідомленням агентства FARS, воєначальник, який був одним з командирів бригади «Фатаміюн», служив в Арабській Республіці під псевдонімом Зольфакар. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на lenta.ru.

У жовтні в Сирії загинули щонайменше троє іранських генералів. 12 жовтня повідомлялося про загибель генерал-майора Фаршада Хасунізаде і бригадного генерала Хаміда Мохтарбанда. За кілька днів до цього на північному заході Сирії поблизу міста Алеппо був убитий генерал Хоссейн Хамедані (Hossein Hamedani), що допомагав військам президента Башара Асада організовувати військові операції проти бойовиків забороненої в Росії терористичної організації «Ісламська держава».



Іран вважається одним з провідних союзників сирійського президента. У Тегерані участь у військовій операції в Сирії заперечують.



Джерело: http://patrioty.org.ua/