неділю, грудня 13

Український боксер вирішив прийняти громадянство Росії

Український боксер Станіслав Каштанов подав документи на отримання російського громадянства. Колишній «тимчасовий» чемпіон світу отримає громадянство РФ уже найближчим часом.



Про це спортсмен розповів російським ЗМІ, новину повідомляє «Преса України».



«Я отримую громадянство, подав документи, і основна паперова тяганина вже позаду. Процес давно перейшов за половину, сам чекаю, коли це (отримання громадянства РФ) відбудеться», - сказав Каштанов.

Як відомо, Станіслав є уродженцем Донецька. Більше року тому він переїхав до Росії. А на початку 2015 року оголосили, що на рингу 31-річний боксер буде представляти Росію.

«Більше року тому переїхав у Росію, живемо в Серпухові. Спасибі країні за те, що прийняла. Я всім задоволений, у сім'ї мирне небо над головою - це найголовніше. Я працюю і продовжую займатися улюбленою справою», - сказав Каштанов.

Зазначимо, Станіслав Каштанов деякий час був чемпіоном світу за версією Всесвітньої боксерської асоціації (ВБА) у ваговій категорії до 76,2 кг, але в нього забрали цей титул. Тепер спортсмен планує знову завоювати титул чемпіона світу.

«Я не міг відстоювати його (титул), тому що був змушений виїхати через війну. Хочу знову повернути це звання», - зауважив боксер.

Нещодавно в Москві Каштанов виграв у рейтинговому 10-раундовому поєдинку представника Німеччини Бернарда Донфака. Бій закінчився нокаутом у 8-му раунді. Загалом на рахунку Каштанова 34 перемоги, 20 з яких нокаутом, а аткож дві поразки.



Нагадаємо, 12 грудня в Москві відбувся поєдинок між новоспеченим росіянином Роєм Джонсом-молодшим та Енцо Маккарінеллі. Це був перший бій Джонса під російським прапором і завершився він поразкою екс-чемпіона у 4-му раунді.



Джерело: http://uapress.info/uk/