вівторок, серпня 23

Під час «історичної суперечки» Горбачов натякнув на старечий маразм у Кравчука

В мережі активно обговорюють суперечку, яка виникла між першим президентом Незалежної України Леонідом Кравчуком та останнім генеральним секретарем ЦК КПРС Михайлом Горбачовим. 

Останній звинуватив Кравчука у старечому маразмі, бо той нібито перекрутив історію.


Новину передає «Преса України».

Кравчук, як відомо, напередодні заявив, що Україна розвалила найстрашнішу імперію – Союз Радянських Соціалістичних Республік. 

«Головна відповідальність за розвал - на команді Єльцина», - заявив згодом Горбачов.


Насправді ж Горбачов натякнув на те, що 82-річний Кравчук міг зробити подібну заяву через власний «поважний вік».

«Я сам, часом, відчуваю, як вік впливає на образ думки», - додав Горбачов.

Кравчука такий коментар, судячи з усього, розізлив, бо відповідь, яка прозвучала, м’яко кажучи, шокувала.

«85-річний Горбачов куди в більшій віковому стані, а питання про те, хто розвалив СРСР, дуже складне. Я хочу уточнити, що причина розвалу Радянського Союзу була в стані СРСР взагалі. Проголосивши перебудову, Михайло Сергійович не керував нею, вона йшла сама по собі, а він жив і говорив прописні істини сам по собі. Тому незадоволення країною, приниження порядків у країні, черги навіть за горілкою - це всі пам'ятають! Не можна говорити, що сьогодні краще. Але той час було дуже важким», - цитують Кравчука українські ЗМІ.

Раніше Кравчук пояснював причини відмови України від ядерної зброї. До слова, його заяви на цю тему українські політики та історики назвали «спірними».

Нагадаємо, учасники трагічних подій у Москві під час «серпневого путчу» 1991 року зустрілись днями на відзначенні 25-ї річниці «трагедії». Учасники зустрічі по-різному згадують події серпня 1991 року, однак більшість із них однозначно завили про те, що нині у РФ спостерігається реванш «комітетчиків».