четвер, вересня 8

Борець з корупцією Сергій Лещенко заявив, що свідомо не вказував всю інформацію про доходи у деклараціях (відео)

Нардеп пояснив, що інформація числиться у інших відомостях, яка теж доступна широкому загалу.



У декларації Сергія Лещенка вказано не всю інформацію про доходи. Про це у кулуарах Верховної Ради розповів нардеп від БПП Сергій Лещенко, повідомляють "Українські реалії" з посиланням на Патріоти України. Сообщает http://ukrreal.info/ua/

"Все абсолютно прозоро, оформлено на моє ім'я. Буде перевірка НАБУ, і я переконаний, що це компетентний орган, який це має провести і зробити свої висновки. Корупціонери ховаються за офшорами.

У моїх електронних деклараціях відсутня інформація про доходи за кордоном, а також доходи фізичної особи-підприємця як суб'єкта підприємницької діяльності", - сказав Лещенко.

Нардеп пояснив, що дана інформація числиться у інших відомостях, яка теж доступна широкому загалу.

"Інформація не повна і зроблено це свідомо", - додав він.

Раніше повідомлялося, щ будучи співвласником "Української правди", нардеп Сергій Лещенко отримував від підприємницької діяльності по $50 тис. у рік. Про це в кулуарах Ради заявив сам Лещенко, відповідаючи на запитання про доходи, коли він був співвласником "Української правди".

"У мене були доходи від підприємницької діяльності, які вимірювалися по $50 тис. у рік. Звичайно, у податковій ці дані є. Але свідомо ці дані не були використані, щоб зробити чергову інформаційну бульбашку", - каже Лещенко.


Нагадаємо, що 6 вересня стало відомо, що Лещенко придбав елітну квартиру в центрі Києва.

У договорі ціна квартири Лещенка занижена на 2,2 млн і жодного слова про гроші Топольської.

Проте, раніше, Лещенко на своїй сторінці у Facebook писав, що частину необхідної суми на квартиру йому дала його співмешканка Анастасія Топольська.

Зазначимо, що антикорупційний прокурор Назар Холодницький вже доручив НАБУ перевірити інформацію, викладену в ЗМІ щодо законності набуття у власність народним депутатом України Сергієм Лещенком квартири у Києві.

Cумарний дохід народного депутата Сергія Лещенка, засновниці "Української правди" Олени Притули та Анастасії Топольської за 1998-2016 роки менше, ніж вартість квартири, яку Лещенко придбав у центрі Києва.