вівторок, вересня 13

Користувачі соцмереж висміяли введене Росією ембарго на сіль

Користувачі соціальних мереж висміяли постанову російського уряду про введення продуктового ембарго на сіль, яке набуде чинності з 1 листопада.
Новину передає «Преса України». Сообщает http://uapress.info/

Зазначимо, що російський уряд включив сіль в список санкційних продуктів. Відповідну постанову опубліковано 13 вересня.  Серед країн, на які поширюється заборона на постачання солі, Україна, США, країни ЄС, Канада, Австралія, Норвегія.

Варто також зазначити, що прості росіяни від ембарго на сіль не виграють, адже російські підприємства по виробництву солі забезпечують лише 67 % внутрішнього ринку, але у виграші залишиться старший син генпрокурора Артем Чайка, який з 25 липня 2016 року офіційно став власником другого за розміром російського виробника солі.

Користувачі соцмереж активно висміюють дану ініціативу російського уряду: «Сіль - біла смерть. А росіяни заслужили тільки чорну», «Росія внесла сіль в перелік санкційних продуктів, тому що росіянам достатньо її в сльозах», «Нечисленні туристи, залишаючи Крим, вивозять з собою бутлі морської води, щоб було чим солити», «На кордоні з РФ люди будуть проходити обстеження на наявність солей в організмі, у разі виявлення цієї речовини людей будуть тиснути»,  «А навіщо росіянам сіль, коли їх життя і так не цукор?», «Потім цукор, сірники... що ще? Напевно пора зупинятися», «РФ ввела заборону на імпорт солі. Монополіст виробництва солі в РФ - син генпрокурора Чайки. Сіль подорожчає, синулька отримає бабульки», «А як бульдозером сіль тиснути?», - пишуть вони.

Нагадаємо, у Міністерстві закордонних справ Росії заявили, що США зняли з країни частину санкцій. Скасування обмежень торкнулося компанії «Рособоронекспорт».