четвер, вересня 8

ДАВЛЕНИЕ НА ПУТИНА УСИЛИЛОСЬ. РФ СДАЕТ ПОЗИЦИИ!

Про це заявив директор Департаменту політики та комунікації МЗС України Олексій Макеєв.

“Після саміту в Гуанчжоу риторика (Росії щодо “нормандського формату” – Ред.) змінилася абсолютно. Сообщает http://newsonline24.com.ua/

І це сталося тому, що перед самітом президент провів низку телефонних розмов зі світовими лідерами і фактично на майданчику в Гуанчжоу лідери світових держав виходили з українською позицією, коли контактували з Путіним”, – зазначив він.


Макеєв зауважив: “Важливо не сама зустріч як така, важливо, чи ця зустріч принесе результат, дозволить вийти з цього зачарованого кола або, я б навіть сказав, із того глухого кута, куди весь процес завела Російська Федерація, не бажаючи виконувати пункт 1, 2,3, 4 і аж до останнього”.

Зі слів директора Департаменту політики та комунікації МЗС, українська сторона наразі не бачить особливого підґрунтя для проведення зустрічі у “нормандському форматі”.
“Щойно ми з нашими партнерами побачимо, що є шанс на досягнення реальних домовленостей, як вийти з цього глухого кута, коли ми побачимо, що російська сторона дійсно готова припинити вогонь, готова виконати всі безпекові елементи… тоді ми будемо готові до проведення зустрічі”, – зазначив Макеєв.