пʼятницю, березня 27

Гонтарева розказала, як заробила 26 мільйонів гривень та в якому банку "згоріли" 600 тисяч її сина


Голова Нацбанку оприлюднила декларацію про доходи за 2014 рік.

Учора голова Національного банку України Валерія Гонтарева оприлюднила декларацію про доходи. У документі вказано, що вона торік заробила 26 млн грн. Ще в 2013-му значилася сума 3,88 млн грн.
 "Коли я вирішила йти на державну службу, то продала інвестиційні сертифікати ЗНПІФ "Інвестиційний Капітал - Фонд Облігацій" і частку в бізнесі ICU, якою володіла.
 За продані інвестиційні сертифікати отримала оплату в повному розмірі 8 мільйонів 246 тисяч гривень. А за частку в ICU ми з моїми колишніми партнерами домовилися, що оплата буде потраншево, бо сума угоди була значною і група не могла це зробити одномоментно.
 Перший транш у розмірі 15 мільйонів 775 тисяч гривень я отримала в кінці минулого року. Решту суми буду отримувати також траншами протягом кількох років", - сказала Гонтарева в інтерв'ю Hubs. Зароблені гроші голова НБУ поклала на депозит у державному "Укрексімбанку". Також Гонтарева розповіла, що в її сина "згоріли" в "Дельта Банку" 600 тисяч гривень. "Йому дідусь заповів квартиру, він її продав і отримані гроші - 800 тисяч гривень - поклав на депозит в "Дельта Банк" на рік.
 Рік минув, коли банк уже не повертав вклади (НБУ визнав його неплатоспроможним), тому він його так і не забрав. Фонд гарантування вкладів виплатить йому 200 тисяч гривень - решта пропаде", - уточнила Гонтарева. Голова НБУ розповіла, що торік продала автомобіль Infinity FX35 за майже півмільйона гривень. Чоловік Гонтаревої ще в лютому 2014 року продав квартиру. "Тому на момент подачі моєї декларації держслужбовця в червні її вже не було, а ось дохід від продажу показаний уже в декларації 2014 року.
 Також мій син продав належні йому інвестиційні сертифікати ЗНПІФ "Інвестиційний Капітал - Фонд Облігацій", коли я йшла на держслужбу", - уточнила Гонтарева. Нагадаємо, декларацію про доходи також показав голова Верховної Ради Володимир Гройсман: 1,4 мільйона гривень він заробив за здачу в оренду нерухомості.


Джерело: http://tsn.ua/