пʼятницю, березня 27

Пілот лайнера A320 страждав від депресії


За попередніми даними, Андреас Любіц повинен був проходити регулярні перевірки психологічного стану.

Пілот, який керував літаком компанії Germanwings в момент катастрофи лайнера у французьких Альпах, страждав від депресії і приховував свої статки від роботодавців і перевіряючих органів.
 Про це заявили німецькі прокурори після вивчення документів, вилучених при обшуку в його будинку в передмістях Дюссельдорфа. Як пише газета Bild, у 2009 році Любіцу діагностували депресію, після чого він півтора року проходив лікування.
 Це сталося після того, як він закінчив навчання професії пілота. Bild і німецький телеканал ARD цитують внутрішні документи, згідно з якими Любіц повинен був проходити регулярні перевірки психологічного стану. Крім того, Андреасу Любіцу були рекомендовані регулярні перевірки після серйозного епізоду, що стався кілька років тому. Раніше поліція в Німеччині заявила, що знайшла важливий доказ під час обшуку в будинку німецького пілота Андреаса Любіца в Монтабаурі. При цьому поліція не знайшла передсмертної записки.
 На прес-конференції в четвер глава Lufthansa Карстен Шпор заявив, що авіакомпанії Germanwings і Lufthansa глибоко шоковані заявою французької влади про те, що другий пілот літака, що розбився в Альпах A320 хотів знищити літак. "Незалежно від того, які у вас заходи безпеки, незалежно від того, як високо ви ставите планку, а у нас неймовірно високі стандарти, неможливо повністю виключити таку подію", - визнав Шпор.
 За його даними, пілот Андреас Любіц пройшов всі необхідні перевірки і не мав жодних обмежень на роботу. Про мотиви пілота нічого не відомо. "Ми відбираємо наших співробітників дуже-дуже ретельно. В наших найстрашніших снах ми не могли собі уявити, що така трагедія станеться в нашій компанії", - додав глава Lufthansa - компанії, якій належить лоукостер Germanwings. На борту пасажирського лайнера авіакомпанії Germanwings, що летів рейсом 4U 9525 з Барселони в Дюссельдорф, знаходилися 150 чоловік.
 Літак розбився в Альпах, на великій швидкості врізавшись в гору. Розшифровка даних чорного ящика показала, що Любіц навмисно почав зниження після того, як командир корабля покинув кабіну літака. При цьому Любіц заблокував двері зсередини і не відгукувався на повідомлення диспетчерів.



 Джерело: http://news.liga.net/ua/