пʼятницю, березня 27

Ярош: Українську армію очолюють барани, які не можуть привести до перемоги


Українці навчилися воювати, але проблемою є командування Збройних сил, яке не може привести до перемоги.

Так вважає народний депутат і лідер ДУК «Правий сектор» Дмитро Ярош, новину передає «Преса України» Керівник «Правого сектору» засуджує бездіяльність командування ЗСУ, яке не зміцнило Дебальцевський плацдарм і дозволило його здати.
 «У проміжку між «Мінськом-1» і «Мінськом-2» була можливість Дебальцевський плацдарм зміцнити і зробити його неприступною фортецею. Але як ми побачили, ніяких висновків не було зроблено. У Дебальцевому відбулася абсолютно нелогічна поразка українських збройних сил», – зазначає Дмитро Ярош.
 Також нардеп наголошує на тому, що перемир’я повинне використовуватися для радикального підвищення обороноздатності країни, чого не робиться. «Ці перемир’я… Я розумію, що їх можна укладати з тактичної точки зору. Ми отримали під Іловайськом розгром. Частини деморалізіровані. Не вистачає якихось певних видів озброєння, боєприпасів, того, того… – можна підписати якесь перемир’я. Але використовувати його для радикального підвищення обороноздатності країни, для бойових частин, для того, щоб поліпшити систему управління ЗСУ. 
 Але, на превеликий жаль, великої різниці між станом, скажімо, на вересень та січень-лютий в управлінні Збройними силами я не побачив…», - констатує керівник ПС. Разом із тим, Дмитро Ярош відзначає високі можливості українських військовослужбовців, яким на перешкоді до перемоги стоїть їхнє командування. «Ми, з одного боку, навчилися воювати – бойовий дух на досить високому рівні. Але дуже погано, коли зграю левів очолюють барани. Вони не можуть привести до перемоги і весь час відкочуються назад… Це ще слава Богу, що ми так вийшли з-під Дебальцеве – з відносно мінімальними втратами. 
 Там все могло бути набагато гірше», – підкреслив лідер «Правого сектору». Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко запропонував народному депутату України Дмитру Ярошу посаду у Міністерстві оборони України.



Джерело: http://uapress.info/uk/