ЦІКАВІ ФАКТИ

пʼятницю, березня 27

"Козаки" не пустили спостерігачів ОБСЄ


Бойовики продовжують перешкоджати роботі спостерігачів ОБСЄ, повідомив на брифінгу речник штабу Антитерористичної операції Андрій Лисенко.

25 березня члени НЗФ «ЛНР» відмовили у доступі Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ в Україні до м. Перевальск Луганської області.
 Незважаючи на те, що зустріч із ватажком бойовиків, який контролює місто, була погоджена, польовий командир НЗФ «казаків» відмовив спостерігачам у доступі й агресивно вимагав покинути територію.
  Також бойовики «ЛНР» неподалік Станиці Луганської направили автомати на машину місії, що змусило спостерігачів покинути місце. Крім того, спостерігачі ОБСЄ відвідали 2 місця, де зберігалася важка техніка НЗФ, проте бойовики двічі відмовляли спостерігачам у доступі. Лише з третьої спроби представники місії змогли проінспектувати один зі складів, але інші будівлі зі зброєю залишилися закритими. 
 Усі ці інциденти вчергове підтверджують грубі порушення Мінських домовленостей з боку бойовиків та їх зухвале ставлення до міжнародної моніторингової місії. Крім того, противник продовжує вести активну авіарозвідку – вчора було зафіксовано польоти 7 ворожих БПЛА поблизу Маріуполя. За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих українських військовослужбовців немає, 1 – було поранено.



 Джерело: https://ukr.media/