пʼятницю, березня 13

По Хрещатику пройде проплачена хода тітушок – Геращенко


У п’ятницю, 13 березня у центрі столиці заплановано проведення проплаченого мітингу проти політики Президента Петра Порошенка, Кабінету міністрів України та КМДА.

  Про це заявив народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко, новину повідомляє «Преса України». За його словами, до мітингу планується залучити близько трьох тисяч людей.
 «Як мені стало відомо, сьогодні на Хрещатику за гроші буде зібраний натовп в 3 тисячі людей з метою проведення фейкового мітингу проти політики Президента, Уряду і Київміськадміністрації», - розповів Геращенко. Він зазначив, що за участь тітушкам заплатять по 150 гривень. «При цьому на руки кожен тітушка отримає близько 100 грн. Решту собі заберуть тушководи.
 Загальний бюджет акції для організаторів народного невдоволення – близько 500 тисяч гривень», – повідомив нардеп. За планом, о 11:00 до трьох тисяч проплачених учасників повинні будуть зібратися в трьох точках – в районі Бессарабського ринку, біля виходу зі станції метро Хрещатик на Хрещатику та на Майдані Незалежності. Силові протистояння не плануються, оскільки бойова тітушка коштує, як мінімум 500 гривень. «Далі три групи тітушок зберуть в одну отару і планують провести по маршруту – Київміськадміністрація, потім Кабмін, потім повз Нацбанк назад на Хрещатик...
 Головне завдання замовників акції, це зробити видимість народного протесту проти політики президента, уряду, ну і за одно покошмарити Київраду» , – підкреслив Геращенко. Він стверджує, що замовниками проплаченої масовки є особи, що мають відношення до «Опозиційного блоку», які хочуть зробити картинку для ЗМІ про те, що в Україні наростають протести проти економічної та соціальної політики. У зв'язку з цим народний депутат пропонує внести зміни до Кримінального кодексу щодо введення кримінальної відповідальності за організацію проплачених масовок.
 Нагадаємо, 12 березня близько двох десятків людей провели чергування під стінами НБУ і вимагали у влади законодавчо закріпити валютний курс на момент укладання кредитних договорів. Вони демонстрували документи та суми кредитів, а також позолочений сміттєвий бак, як символ "ВІП-люстрації" для глави НБУ Валерії Гонтаревої.


Джерело: http://uapress.info/uk/