пʼятницю, березня 27

Свідок вбивства Нємцова не визнав Дадаєва кілером


Свідок вбивства Бориса Нємцова не впізнав в Заурі Дадаєву, якого слідство звинувачує у цьому злочині, кілера.
 З посиланням на джерело, близьке до слідства, газета стверджує, що вбивцю Нємцова бачив стрибаючим в автомобіль 27-річний менеджер, який йшов позаду Нємцова і його супутниці топ-моделі Анни Дурицької. 

Однак його опис вбивці не збігається із зовнішністю Дадаєва. Як стверджує газета, пострілів менеджер Євген (прізвище не називається слідством) не чув і не бачив, так як слухав музику і якраз перемикав композиції, дивлячись на екран смартфона. 
 Однак він бачив кілера, який тікав, і описав його. "За його даними, це був чоловік середнього зросту, худорлявої статури і з темними, можливо хвилястими, волоссям середньої - близько 4 см - довжини. Молодий чоловік зазначив, що тікав, незважаючи на холод і вітер, був без куртки. На чоловікові були сині джинси, які здалися свідкові занадто великого для власника розміру, і така ж "мішкувата", за його словами, темна толстовка з капюшоном", - повідомляє "Коммерсант".
 Цей опис не відповідає зовнішності звинуваченого у вбивстві Дадаєва - великого чоловіка, що має спортивну статуру. Є розбіжності і в "упізнанні" автомобіля. Євген заявив, що кілери втекли на світлій машині вітчизняного виробництва, схожої на "Ладу Пріору". При цьому слідство встановило, що вбивця і спільник виїхали на ZAZ Sens. Євген при цьому підтвердив, що супутниця Нємцова - українська модель Анна Дурицька - була в шоковому стані. За його словами, бігала між своїм приятелем і снігоприбиральником з мобільним телефоном в руці і постійно повторювала:
 "Що з ним?", "Що з ним?". Нестиковки у свідченнях Заура Дадаєва, який визнав свою вину, і свідка Євгена адвокати планують використовувати як доказ його непричетності до вбивства, стверджує газета. Захист вважає, що обвинувачений міг обмовити себе. Нємцова застрелили пізно ввечері 27 лютого на Великому Москворецькому мосту в центрі Москви. Злочин стався, коли політик прямував зі своєю супутницею до себе додому. За даними слідства, вбивця випустив шість куль у спину опозиціонера.
 Чотири з них досягли мети. Криміналісти вважають, що в Нємцова стріляв Дадаєв. Крім нього, у цій справі заарештовані Хамзат Бахаєв, Тамерлан Ескерханов, а також брати Анзор і Шадід Губашеви. Ще один підозрюваний у цій справі - Беслан (Біслан) Шаванна - влаштував самопідрив, коли співробітники правоохоронних органів намагалися затримати його в Грозному.



Джерело: http://www.newsru.ua/