понеділок, березня 23

Яценюк вимагає розслідувати закиди про корупцію в уряді


Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк звернувся до Генеральної прокуратури України з проханням розслідувати звинувачення колишнього голови Державної фінансової інспекції Миколи Гордієнка на адресу уряду.
 Про це на засіданні уряду в понеділок заявив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, передає кореспондент Укрінформу. 

"Я офіційно звернувся сьогодні до Генерального прокурора України з тим, щоб Генпрокуратура розпочала розслідування звинувачень відстороненого керівника Державної фінансової інспекції за всіма пунктами таких звинувачень, які були висловлені проти уряду", - зазначив Яценюк.
 За словами глави уряду, він особисто і члени Кабінету Міністрів готові дати будь-які свідчення, а для об'єктивності розслідувань пропонують органам прокуратури залучити міжнародних експертів. Заяви Гордієнка Прем'єр-міністр назвав "спробою повторення сценарію політичної кризи 2005 року". "Ті самі організатори, ті самі актори, тільки результат буде іншим, тому що єдність уряду, Президента і коаліції, яка підтримує зміни в країні, нікому не вдасться порушити.
 Сценарій політичної кризи, що підтримується ще й олігархами, не пройде. Уряд робитиме свою роботу, ганятиме кожного корумпованого чиновника - звільняти, саджати. Тому вже зараз хай виходять на прес-конференцію, бо буде пізно", - заявив Яценюк. "Прошу, щоб Генеральна прокуратура розслідувала всі ці політичні звинувачення і також звертаюся до Генеральної прокуратури з тим, щоб відреагували на десятки звернень про порушення кримінальних проваджень, які уряд відправив до органів прокуратури. 
Сподіваюся, що нарешті будуть результати кримінальних проваджень і винні особи будуть притягнуті до відповідальності і знаходитимуться в суді, а не на вулицях і в державних кабінетах", - наголосив глава уряду. Нагадаємо, відсторонений голова Держфінінспекції Гордієнко заявив, що уряд Яценюка очолює корупційні схеми в країні і нібито блокує розкриття зловживань часів Азарова.


 Джерело: http://www.ukrinform.ua/ukr/