ЦІКАВІ ФАКТИ

пʼятницю, березня 27

Коломойський звільнився, щоб уникнути звинувачення у сепаратизмі


Колишній губернатор Дніпропетровщини, олігарх Ігор Коломойський заявив, що якби він не подав у відставку, то був би звинувачений у сепаратизмі.
Про це Ігор Коломойський розповів в інтерв’ю газеті The Washington Post, новину передає «Преса України». 
 «Почалася велика публічна інформаційна вакханалія, і я зрозумів, що більше не хочу бути мішенню. Я завжди вважав себе більше бізнесменом, аніж політиком, і подумав, що ситуація занадто далеко зайшла», - розповів Коломойський, - «Наступним кроком стало б звинувачення мене у сепаратизмі».
 Екс-губернатор Дніпропетровської області заявив, що написав заяву про відставку з метою заспокоїти ситуацію, яка виникла і показати суспільству, що за посаду він не тримається. При цьому український олігарх ні в чому не звинувачує президента Петра Порошенка, натоміть бере вину за конфлікт на себе, адже він і його команда вели себе занадто вільно. «Я його (Петра Порошенка – ред.) підлеглий, але чинив як рівний йому.
 І це у нього викликало дискомфорт. Поводитися інакше я не міг, бо не є професійним політиком», - зізнався Коломойський. За його словами, якщо кожен буде поводитися так само незалежно, тоді і президент у державі не потрібен. «Порошенко трохи мене потерпів. Я б на його місці вигнав би мене через три місяці, бо той, хто домінує, не може бути рівним із тим, хто на нього працює», - заявив олігарх. Нагадаємо, Коломойський вже заявляв, що між ним та президентом немає ніяких конфліктів.
 При цьому він навіть підтримує нинішнього голову Дніпропетровської ОДА та обіцяє допомагати йому. Разом із тим, як вже повідомляла «Преса України», олігарх Ігор Коломойський заявив, що рішення про його відставку з поста губернатора Дніпропетровської області назріло ще після виборів до Верховної Ради, тому нічого дивного у цьому кроці немає.


Джерело: http://uapress.info/uk/