неділю, березня 22

У Росії Януковичу-молодшому могли видати документи на інше ім'я - ЗМІ


Віктор Янукович-молодший міг знаходитися на території Росії з документами на інше ім'я.
Про це заявив у неділю РІА Новости джерело у російських силових структурах. "Враховуючи, яке переслідування було обіцяне нинішньою українською владою колишньому президенту Януковичу і членам його сім'ї, і що в Росії розслідується ціла серія кримінальних по Україні.
 Віктора Януковича могли визнати таким, що потребує державного захисту і видати йому нові документи на інше ім'я", - сказав співбесідник агентства. За його словами, закон РФ "Про державний захист постраждалих, свідків та інших учасників кримінального судочинства" дозволяє брати під захист не лише офіційних постраждалих або свідків, а також і інших громадян, чию роль правоохоронні органи вважають важливою для розслідування.
 "Закон передбачає такий захід безпеки, як заміна документів, що засвідчують особу. Із зміною прізвища, імені, по батькові та інших відомостей. А аби уникнути просочування інформації, може бути накладена заборона на видачу відомостей про особу, що захищається, з державних баз даних. В принципі, можливо навіть зміна зовнішності - у випадках, якщо безпека не може бути забезпечена іншим способом", - розповів співбесідник.
 За даними ГУ МНС Росії по Іркутської області, на акваторії озера Байкал в районі північного краю острова Ольхон 20 березня під лід пішов автомобіль з тими водієм і п'ятьма пасажирами, які знаходилися в ньому. В оперативному штабі на місці НС при цьому повідомляли, що в результаті НП на Байкалі загинув уродженець Москви Віктор Давидов.
 Раніше ЗМІ повідомили про передбачувану загибель на Байкалі Віктора Януковича-молодшого. Також на сторінці у Фейсбук прес-служби нардепа від "Опозиційного блоку" Нестора Шуфріча було опублікований повідомлення-співчуття з приводу загибелі сина Януковича.


Джерело: http://www.ukrinform.ua/