ЦІКАВІ ФАКТИ

четвер, березня 26

У штаті Оклахома внаслідок дії торнадо загинула одна людина, десятки доставлено в лікарні


В окрузі Талса внаслідок торнадо, який "накрив" 26 березня штат Оклахома (США), загинула одна людина, повідомив окружний шериф, капітан Біллі Маккелві.
 Загиблий проживав у мобільному будинку на трейлер-парку "Рівер Оакс" в передмісті Санд Спрінгса. 

Також там постраждали ще близько 15 осіб, а сам парк, що складався з 40-50 трейлерів, був повністю зруйнований. Крім Оклахоми торнадо пронісся і над штатом Арканзас. Постраждали близько 20 осіб, у чотирьох - серйозні пошкодження, пише NEWSru.com.
 Шериф Маккелві зазначає, що людина могла загинути "через сам торнадо або через сильний вітер", що зруйнував трейлер, пише Tulsa World. Також буревій пронісся передмістям Мури в Оклахомі і Озарків у Арканзасі. Ще кілька невеликих смерчів пронеслися від південного заходу міста Оклахома до округу Талса. За повідомленням заступника начальника поліції Санд Спрінгса Майка Картера, саме місто також зачепили два торнадо, що прийшли з річки Арканзас.
 Кілька трейлер-парків, магазин пончиків, будівлю дитячого гімнастичного центру і церкву Кейстон Хілл пошкоджено, пише SandSpringsLeader. Картер повідомляє, що руйнування є у всьому окрузі, проте на даний момент уточнюється, де саме і в яких масштабах. Також постраждало від торнадо місто Манфорд в окрузі Крик штату, але його мер Майк Нуннелі заявив, що серйозного збитку завдано не було. Попередження про те, що на кілька округів штатів Оклахома та Арканзас насуваються кілька торнадо, почали надходити з 3.35 за місцевим часом.
 Буревій пронісся по округу Поні штату близько п'ятої ранку зі швидкістю 20 метрів на секунду і був названий "дуже небезпечним". Санд Спрінгса торнадо досяг о 5.36. О 7.03 шериф Маккелві повідомив, що почалися рятувальні роботи в трейлер-парку "Рівер Оакс", який сильно пошкоджений. Спікер Медичної служби при надзвичайних ситуаціях Келлі Бруер заявила про загибель однієї людини в мобільному будинку о 7.45. Без електрики залишилися 30 тисяч будинків в Оклахомі і 28,5 тис. у Талсі, заняття в загальноосвітній школі Мура були перервані ще вдень 25 березня. Департамент з надзвичайних ситуацій в Оклахомі заявив про те, що розпочав свою роботу оперативний центр. Також Червоний Хрест надав допомогу і притулок усім постраждалим під час торнадо.
 The Oklahoman пише, що Медичний центр Університету Оклахома повідомив про вісім постраждалих від торнадо, які надійшли до них. У чотирьох людей - серйозні травми. Шериф Маккелві запевнив, що "могло бути і гірше" - наприклад, як у 2013 році. Тоді внаслідок кількох потужних торнадо в місті Куап у квітні загинули дві людини, в місті Мур у травні - 24. А в червні стихія забрала життя 13 людей в штаті Оклахома. Нагадаємо, що буревії і торнадо в США - досить часте явище, коли стихія призводить до руйнувань і загибелі людей.


 Джерело: http://www.newsru.ua/