пʼятницю, березня 27

В "Укроборонпромі" розповіли про переваги ракети "Стугна" над американською Geveline


Українські розробники обійшли американців у виробництві протитанкових комплексів. 

Ракета "Стугна" вже надійшла на озброєння української армії. Про це розповів перший заступник гендиректора концерну "Укроборонпром" Сергій Пинькас в інтерв'ю "Фокус".
 "Уже зараз до армії постачається ракета "Стугна", розроблена київським КБ "Луч". Вона здатна за допомогою системи лазерного наведення вразити ціль розміром із аркуш паперу формату А4 з відстані 5,5 км.
 Це аналог американської ракети Geveline, яку ми бачили на нещодавній виставці IDEX-2015 в Еміратах. Але тільки Geveline коштує вдвічі дорожче і працює на відстані 2-2,5 км від цілі, в ідеальних умовах - на відстані 4 км", - зазначив він. За словами Пинькаса, за цією розробкою Україна - на крок попереду США.
 До того ж фахівець запевнив, що стріляти ракетами "Стугна" можна з установок, розташованих на невеликих машинках - багі. "Одну з таких машин із чотирма установками для "Стугни" ми нещодавно демонстрували. Її швидкість - до 60 км на годину. Витрата палива - 3 л на 100 км. Виїхали на вихідну, відпрацювали ціль і поїхали", - сказав представник "Укроборонпрому". Також він додав, що на столичному заводі "Артем" виробляють переносні протитанкові ракетні комплекси "Скіф".



Джерело: http://tsn.ua/