понеділок, червня 1

99,9% наступ бойовиків буде в найближчі дні – Арестович


Існує реальна загроза того, що найближчим часом Кремль знову активізує бойові дії на сході України.
Причому в атаку буде кинута так звана «резервна армія», що складається з бойовиків, російських найманців, амністованих кримінальників і діючих підрозділів ЗС РФ. 
В той же час є ймовірність того, що українська армія в очікуваному наступу здивує як співвітчизників, так і Путіна. Про це під час ефіру «Телеканалу 24» розповів військовий експерт Олексій Арестович, новину передає «Преса України». «99,9% наступ бойовиків буде в найближчі дні. Спочатку підуть пробні групи знаходити слабкі місця. Дивитися нариси наших сил, систем заходів, які ми приймаємо. Бій у Мар'їнці - це демонстративні дії, відволікаючий маневр. Реальний наступ буде на північ від Донецька», - сказав Арестович.
 На думку військового експерта, спочатку в бій будуть кинуті «сепаратисти-найманці», потім амністовані до 9 травня російські злочинці і до «липня-серпня буде максимальна ескалація». Військовий акцентує увагу на тому, що найманці фактично виконують роль «резервної армії»: вони покликані через військкомати РФ, підготовлені на російських полігонах і «відправлені сюди з номерами, знаками, частинами». «Далеко вони не підуть, у них немає коштів для цього - вони це чудово знають. Хоча зараз Донбас накачаний вище даху по силам і засобам. Проблема у них з особовим складом. У них є 500 танків, і немає підготовлених танкових екіпажів. Тобто не все там так сприятливо. Скоріше всього цей наступ буде обмеженим.

Він буде на 3-4 основних напрямках. Це буде спроба повторити Дебальцеве - відгризти економічно значимий шматок території. ТЕС на Щастя, Авдіївський коксохім, залізничний вузол в Попасній та Артемівські склади. Швидше за все, буде спроба позначити наступ на Костянтинівку, щоб штаб АТО метушився, який сидить у Краматорську і рішення не приймав по лінії фронту, а боявся за свою власну безпеку», - переконаний Арестович. «Ну і Волноваха наша багатостраждальна.
 Тому що є системна проблема в тієї сторони зрізати і оточити Маріуполь з півночі», - додає він. Також Арестович вважає, що настав такий час, коли українська армія може здивувати не тільки бойовиків, але і власний Генеральний штаб. «Я думаю, що під час літньої компанії ми можемо стати свідками дуже цікавих чудес. Наприклад, коли армія не звертає уваги на Генеральний штаб, на київське керівництво і почне воювати на свій страх і ризик, що у неї буде дуже добре виходити», - сказав військовий експерт.





 Джерело: http://uapress.info/uk/