вівторок, червня 2

Через оприлюднення відео з мобільного ГРУшника Луценка назвали ідіотом і зрадником


Виклавши у Мережу відеозапис із телефону полоненого військового 3-ї бригади ГРУ ГШ ЗС РФ Олександра Александрова, керівник фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко порушив таємницю слідства, а також дав підказки російському військовому командуванню, як приховати злочини, а адвокатам затриманих – як вибудовувати захист.

Про це у соцмережі заявив радник міністра внутрішніх справ Станіслав Речинський, передає новину «Преса України». «Коли Луценко виклав у ФБ відео з телефону одного з російських ГРУшників... Перша думка - Луценко ідіот. Друга, той хто йому цю запис передав - зрадник. Мова йде не тільки про грубе порушення таємниці слідства, яке значно ускладнить процес над росіянами. Головне - це прямий сигнал начальству цих солдатів. Сигнал про те, що «засвічені» обличчя членів ДРГ, «засвічені» їх маршрути та контакти.
 З усім цим можна було б ще довго і ефективно працювати. Замість цього Луценко і той, хто передав йому відео - подали сигнал ГРУшному командуванню зачищати кінці, а адвокатам - як будувати захист. Я не можу пояснити цей злив просто дурістю. Це – зрада», - пояснив Речинський. На короткому відеозапису видно, як декілька людей у військовій формі ходять у лісосмузі, пізніше видно, як ці люди їдять за польовим столом.


«Штука в тому, що в двох арештованих офіцерів ГРУ РФ були вилучені мобільні телефони, на яких добре збереглися записи, частину яких ми зараз зможемо побачити. На цих записах ми можемо побачити не двох нібито найманців, а у повному складі диверсійно-розвідувальну групу ГРУ РФ, яка прибула на Донбас», - зазначив Луценко.
 Нагадаємо, 16 травня під Щастям, українськими військовими було затримано та взято в полон 2 російських військовослужбовців - Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва. Затримані дали свідчення про те, що вони є спецназівцями Головного розвідувального управління Генштабу РФ із Тольятті. Однак російська влада стверджує, що військові звільнилися з армії ще у грудні і поїхали в Україну добровольцями. 




Джерело: http://uapress.info/uk/