понеділок, червня 1

Бойовики «ДНР» роздобули елітне снайперське озброєння (ФОТО)


У бойовиків «ДНР» з’явилося нове елітне снайперське озброєння іноземного виробництва, призначене для боротьби з живою силою та технікою супротивника. 

Куля здатна пробивати кращі за стандартні бронежилети на відстані до 1 км, а максимальна ефективна відстань вогню сягає 1750 м. Про нове озброєння бойовики похвалилися в соцмережі, новину передає «Преса України». «Ополченці роздобули нове елітне снайперське озброєння іноземного виробництва. Lapua Magnum у бійця армії ДНР.
 Куля патрона .338 Lapua Magnum здатна пробити будь-який, навіть важкий бронежилет, а також різні перепони (бетонні паркани, лист сталі до 24 мм завтовшки)», - пишуть терористи. Довідка: 338 Lapua Magnum (8,6×70 мм або 8,58×70 мм) — набій центрального бою з гільзою пляшкової форми, без виступу закраїни, розроблений для військових снайперів для ефективної стрільби на велику відстань.


Під час війни в Афганістані та Іраку на практиці довели його ефективність та сприяли істотному поширенню. .338 Lapua має подвійне призначення: боротьбу з живою силою та технікою супротивника. Але можливості боротьби з технікою обмежені меншою кінетичною енергією кулі, особливо в порівнянні з .50 BMG. Діаметр фланцю дорівнює 14,93 мм, а загальна довжина набою 93,5 мм.
 Куля здатна пробивати кращі за стандартні бронежилети на відстані до 1000 м, а максимальна ефективна відстань вогню сягає 1750 м. Початкова швидкість кулі залежить від температури і складу пороху та коливається від 880 м/c до 915 м/c для цивільної кулі вагою 16,2 г (250 гран), а початкова енергія кулі становить близько 6525 Дж. 




 Джерело: http://uapress.info/uk/