четвер, червня 4

Проти Путіна готується змова генералів - Ілларіонов


Проти російського президента Володимира Путіна готується змова так званого Клубу генералів. Не виключено, що змова готується при узгодженні та участі самого Путіна. 

Очолює весь процес голова адміністрації російського лідера Сергій Іванов, саме він, найімовірніше, стане новим президентом Росії. Про це в ексклюзивному інтерв'ю кореспонденту ТСН розповів колишній радник Путіна Андрій Ілларіонов, новину передає «Преса України». «Є кілька людей, які займають досить істотні позиції в російській адміністративній ієрархії, які абсолютно очевидним чином зміцнюють владу, незважаючи на те, що вони і так володіють істотною владою.
 І ця влада проявляється самим несподіваним чином. Ось, наприклад, така подія: голова адміністрації Путіна Сергій Іванов дав інтерв'ю Russia Today, в якому зробив кілька заяв, які важко інтерпретувати не інакше, як деяке представлення місту і світові групи громадян, деякі з яких є генералами, деякі – не корумпованими, з його точки зору, не замішаними в кримінальній діяльності, які, з його точки зору, є цілком прийнятними для Заходу», - сказав Ілларіонов. Експерт пояснив, що Іванов «не намагався виправдати або захистити свого безпосереднього начальника Путіна від звинувачень у корупції та кримінальної діяльності», а замість цього став «виправдовувати, вибілювати і навіть рекламувати самого себе і цих людей». «Більш того, він назвав три критерії, які з його точки зору, використовуються західною пресою для образи і звинувачення Путіна. Це походження з Петербурга, робота в КДБ та близькість до Путіна.
 І каже: Ось, я такий чоловік, який ідеально підходить під ці критерії. Ось, подивіться, який я корумпований. Ось ці мої будинки і так далі. І далі він називає людей, які, з його точки зору, підпадають під ці критерії. Серед них виявляються Шойгу і Лавров, які не є вихідцями з Петербурга, не є, принаймні, офіційно співробітниками КДБ, у їх біографіях це не сказано. І ще - ні той, ні інший не є близькими до Путіна по-справжньому. Таким чином, ці двоє точно не підходить під ті критерії, які висунув Іванов. Виникає питання: чому ж тоді він включив цих людей в якості антитези тим звинуваченнями? Так, вірно, є Бортніков та Патрушев. Вони повністю підходять під ці категорії, тому що вони з Петербурга, вони служили в КДБ і продовжують там служити, і вони досить близькі до Путіна», - пояснює політик.

При цьому Ілларіонов задає питання: за яким критерієм Іванов об'єднує всіх цих п'ятьох людей в одній групі? І, відповідаючи на нього, підкреслює, що «явно, що цим критерієм є належність до майбутнього російського керівництва, яке сам Іванов і формує». Також експерт звертає увагу, що Іванов під час своєї промови зробив обмовку по Фрейду, сказавши: «Я ручаюся за них». Таким чином, якщо голова адміністрації президента Росії прийняв на себе такі повноваження, що він ручається за керівника ФСБ, керівника МЗС, керівника Міністерства оборони, а також радника президента з національної безпеки Патрушева, то це значить тільки одне: що він - Іванов - приймає на себе прерогативи, які належали до цього моменту тільки Путіну». Також Ілларіонов навів ще один факт - сторінка президента Росії - Кремлін.ру.
 За словами експерта, до березня цього року «сторінка містила інформацію тільки про президента Росії Путіна», а зараз змінився дизайн і її зміст: тепер тут розміщується інформація про адміністрацію президента та її керівника Сергія Іванова. «Ніде в світі, від самої демократичної до самої авторитарної країни, керівник адміністрації не має свою сторінку там же, де і перша особа. Так от, я не виключаю того, що одним з варіантів може бути домовленість між Путіним і його безпосередніми колегами по корпорації спецслужб, включаючи Іванова, Бортнікова, Патрушева, в результаті якої Путін поступово йде від справ, переїжджає або починає проводити більшу частину часу в своєму палаці в Геленджику, виконуючи якісь формальні функції в якості радника, наставника і так далі, а практична влада, яка і так знаходиться в руках ось цієї п'ятірки, що не дивно.
 Щоденна - 24 години на добу - діяльність державного апарату - це Іванов, Міністерство закордонних справ і зовнішня політика - це Лавров, армія - це Шойгу, служба безпеки і контроль за суспільством - це Бортніков, нарешті, війна в Україні - це Патрушев. Таким чином, основні напрями вже вкриті людьми, які нині обіймають ключові посади», - зазначив екс-радник Путіна.





 Джерело: http://uapress.info/uk/