
Виробники завалили прилавки магазинів штучною продукцією, яку лікарі їсти не рекомендують. Але її змушені купувати збіднілі українці.З тих пір, як долар підскочив, а заробітна плата впала, покупці шукають щось подешевше.
А виробники роблять свій товар доступнішим. У результаті продукти поміняли якість і вагу. А кількість фальсифікату на полицях збільшилася вдвічі. Про це розповідається у сюжеті передачі События недели на ТРК Україна, повідомляють Патріоти України. Ми за звичкою беремо упаковку молока, вважаючи, що там літра, а виявляється – 960 грамів, у скляній пляшці – і зовсім 750. Забудьте про стограмові стаканчики морозива – 60-70 грамів – ось їх реальна вага. І так практично з усіма товарами.
Всього лише кілька крапель і якщо сир забарвлюється в коричневий колір, значить він справжній, якщо набуває фіолетового відтінку, значить, тут є крохмаль або ще щось гірше. У квітні минулого року виробники молочної продукції зовсім полегшили бізнес – тепер за законом в сир можна не додавати кисло-молочні бактерії. Виходить, нонсенс – кисломолочний продукт – без кисломолочних бактерій. “Вони перестали писати кількість кисломолочних бактерій, вони просто перестали їх згадувати, тому ось такий рецепт тут є. Досить офіційної заяви виробника про те, що якщо споживач хоче отримати молочні кислі бактерії – хай купить йогурт”, – сказав Валентин Безрукий, керівник центру експертиз ” Тест “. “Наприклад, ми тестували, здавалося б, такий дуже простий продукт як перець чорний мелений. Ви не повірите, але з 15 продуктів тільки один був з нормальною оцінкою, всі інші – це просто макуха”, – додав Валентин Безрукий.
“Треба абсолютно всі добавки вказувати на упаковці, тоді наш споживач може вибрати те, що йому підходить, свідомо знаючи, що він купує, також має значення кількість цих добавок в продуктах”, – зазначила Галина Лилик, директор з контролю якості молочного виробництва . Але при вельми ліберальних законах і відсутності жорсткого державного контролю, звичайному, а значить, небагатому українському покупцеві залишається або сподіватися на порядність виробників їжі, або переглянути свій раціон і більше готувати вдома. У відеосюжеті – інформація з 21:36 хв. ролика.
Джерело: http://patrioty.org.ua/