четвер, серпня 6

Гірка правда: ФСБ залучає бійців АТО до контрабанди на Донбасі за чеченським сценарієм


Голова Луганщини Георгій Тука розповів, що у контрабандні схеми залучені військовослужбовці найвищого рангу. Залучення співробітниками ФСБ українських військових до контрабанди в зоні АТО загрожує “зливом” цілих військових підрозділів, як це відбувалося при використанні аналогічної схеми в Чечні. 
 Про це в інтерв’ю Українській правді заявив голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука, повідомляють Патріоти України. “З тієї сторони працюють високопрофесійні співробітники ФСБ. Вони на своїй шкурі пройшли все те ж саме протягом двох чеченських кампаній. Цей прийом використовували проти них чеченці, коли жебраків-офіцерів починали підкуповувати, а закінчувалося все просто тупим “зливом” військових підрозділів, коли цілі батальйони командири свідомо заводили під артилерійський вогонь”, – сказав він.


За його словами, згідно зі схемою, спочатку людині дають раз-другий-третій заробити, потім з неї починають висмоктувати секретну інформацію, а потім вона просто опиняється на гачку. “Доходить до такого ідіотизму, що наші тупоголові офіцери навіть не розуміють, чим вони ризикують, коли вони оплату за свої послуги отримують частково готівкою, а частково на свої іменні картки”, – зазначив Тука. Як повідомлялося раніше, у зоні АТО з контрабандою боротимуться 7 зведених мобільних груп, до складу яких входять співробітники СБУ, ГФС, МВС, ДПС України, військової служби правопорядку та представники волонтерських організацій. 




Джерело: http://patrioty.org.ua/