понеділок, серпня 3

Оце так: Введення інтернет цензури підтримала половина росіян


Частка тих, хто вважає цензуру доречною тільки відносно певного контенту, становить 40 відсотків. Майже половина жителів Росії вважає, що інформацію в мережі слід піддавати цензурі. Як повідомляє Всеросійський центр вивчення громадської думки (ВЦВГД) більше половини росіян вважають, що в разі національної загрози або можливості масових протестів в країні слід повністю відключити інтернет.
 Згідно з результатами опитання 49% росіян висловилися за цензуру в інтернеті, а 58% опитаних готові до його відключення у випадку дестабілізації обстановки в країні. При цьому лише 11% респондентів висловилися за повну свободу в мережі. Частка тих, хто вважає цензуру доречною тільки відносно певного контенту, становить 40 відсотків.


В основному респонденти говорили, що влада повинна регулювати матеріали, захищені авторським правом, зарубіжні сайти і матеріали, що викликають національну чи расову ворожнечу. Зазначимо, що з усіх опитаних лише 24% регулярно користуються інтернетом, 20% опитаних заходять в Мережу декілька разів на тиждень, 38% опитаних взагалі не користувалися інтернетом за остані пів року. В опитуванні взяли участь повнолітні жителі 42 регіонів РФ. Статистична похибка становить від 3,1 до 4 відсотків. Нагадаємо, згідно з проведеним у березні 2014 року опитуванням ВЦВГД, переважна більшість росіян (93%) підтримали включення Криму до складу Росії, лише 4% оцінили це негативно. 





Джерело: http://patrioty.org.ua/