середу, серпня 19

Знак Росії? У Європі почалися наймасштабніші навчання НАТО з часів холодної війни


Участь в навчаннях беруть близько 5 тисяч солдатів з 11 країн Альянсу. У Європі стартували найбільші з часів холодної війни військові навчання повітряно-десантних військ НАТО Swift Response 15 (“Швидке реагування 15″) у відповідь на військову агресію РФ в Україні.
 Про це пише видання The Telegraph, інформують Патріоти України за матеріалами ZN.UA. Близько 5 тисяч солдатів з 11 країн Альянсу візьмуть участь в “одночасних багатонаціональних повітряних операціях” на території Німеччини, Італії, Болгарії та Румунії. “Військові маневри Swift Response” демонструють готовність Альянсу до швидкого розгортання для збереження сильної і безпечної Європи “, – зазначають представники армії США.


Стало відомо, що кульмінацією військових навчань стане 26 серпня, коли літаки НАТО скинуть більше тисячі парашутистів і обладнання на тренувальну базу в німецькому Хоенфельсе. Як повідомлялося раніше, наприкінці липня в МЗС РФ заявили, що спільні навчання України і НАТО “здатні поставити під загрозу зриву прогрес, який намітився в мирному врегулюванні глибокої кризи” на сході України. 





Джерело: http://patrioty.org.ua/