понеділок, серпня 3

Екс-прем'єр РФ розповів, для чого Путіну потрібна війна


Російському президенту Володимиру Путіну потрібна війна на Донбасі для того, щоб тримати населення РФ під контролем і утримати владу в своїх руках. Таку думку висловив колишній прем'єр-міністр Росії, один з лідерів опозиції Михайло Касьянов.
 «У Путіна є дилема – з одного боку, йому не потрібна війна і проблеми в економіці і він не хоче реагувати на санкції, з іншого боку, йому потрібна війна, щоб утримувати владу. Яким чином? Ефект мобілізації», – заявив він. За словами Касьянова це дозволяє тримати російське населення під контролем.


«Владі потрібен цей дух мобілізації, щоб утримувати населення під контролем. І тому всі пояснення зводяться до зовнішньому ворога. Зовнішній ворог - США і заблукав, у розумінні Путіна, Євросоюз, який не розуміє, де його щастя, що воно тут, в Росії, а не у співпраці з США і Канадою», - зазначив російський політик. Він зазначив, що економіка РФ довго не витримає такої ситуації і вже в наступному році Путін буде змушений «визначатися з Україною».
 Опозиціонер додав, що вважає, що Москва робитиме все для того, щоб представити українську владу слабкою і нездатною керувати країною. Раніше президент України Петро Порошенко заявив, що Росія може розповсюдити свою агресію на Фінляндію та країни Балтії. Він зазначив, що бойові дії в Донбасі можуть бути тільки початком російської окупації і існує ряд напрямків, за якими Путін може почати наступ. 





Джерело: http://uapress.info/uk/