понеділок, серпня 3

Нова Конституція в Україні: хто і кому буде підпорядковуватися


Конституційний Суд прийшов до висновку, що внесені поправки не загрожують територіальній цілісності держави та не утискають права громадян. Конституційний суд оприлюднив висновки щодо проекту змін до Конституції України, які туди направила Верховна Рада, а вже до кінця серпня парламентарії на позачерговому засіданні повинні прийняти правки в першому читанні, а на початку вересня – у другому – 300 голосами.
 Як зазначає видання Сегодня, в ланцюжку прийняття Радою поправок до Конституції висновки КС – чисто технічні, інформують Патріоти України. Судді розглядали документ на відповідність двом статтям Основного закону: чи не загрожують поправки територіальній цілісності і не утискають права громадян.


У підсумку КС дійшов висновку, що жодна із запропонованих змін такою не є. Старт реформі в першому читанні депутати повинні дати до кінця серпня 226 голосами. Потім – найскладніше: внесення поправок від депутатів до другого читання, де потрібно зібрати 300 голосів. Хоча спікер Володимир Гройсман анонсував прийняття документа в цілому вже на початку вересня, на ділі все інакше. 




Джерело: http://patrioty.org.ua/