понеділок, серпня 3

МВФ: падіння російської економіки прискориться


Згубні наслідки запроваджених проти РФ санкцій негативно відобразяться на основних макропоказниках Росії.Росія втратить 9% свого валового внутрішнього продукту через економічні санкції, які на неї наклав Захід через військову агресію проти України.
 Про це 3 липня говориться в доповіді Міжнародного валютного фонду, повідомляють Патріоти України за матеріалами видання The New York Times. У документі говориться, що російська економіка, яка потрапила під прес західних санкцій і вражена кремлівськими “контрзаходами”, тимчасово демонструє ознаки стабілізації. Проте низькі світові ціни на експорт російської нафти спричиняють тиск на рубль і державні фінансові інститути. “Наслідки санкцій щодо зовнішнього доступу до фінансових ринків та нових інвестиційних технологій будуть продовжуватися”, – говориться в доповіді МВФ. За оцінками Фонду через безпосередній вплив санкцій і не менш згубні для самої Росії антисанкції, РФ вже втратила 1-1,5% від свого ВВП.


У перебігу найближчих декількох років цей показник збільшиться до 9%, відзначили в МВФ. МВФ також прогнозують “слабке” економічне зростання на рівні 1,5% в рік у середньостроковій перспективі. Наголошується, що до світової фінансової кризи 2008 року російська економіка демонструвала зростання близько 7% на рік. У документі також наголошується, що загальна картина буде посилюватися за рахунок “повільного проведення структурних реформ, млявих інвестицій і несприятливої ​​динаміки”. При цьому в МВФ відзначили, що при збереженні санкцій Москва зможе поліпшити ситуацію лише за допомогою зменшення ролі держави в економіці, захисту права власності та розвитку конкуренції, що малоймовірно. 





Джерело: http://patrioty.org.ua/