понеділок, серпня 3

Росія готова видати Януковича – політолог


Заяви екс - прем'єр-міністра-втікача Миколи Азарова про те, що він та його соратники по «Комітету порятунку України», (КПУ – укр), засуджують Януковича і бачать його на лаві підсудних, говорить про те, що Кремль остаточно поставив хрест на Януковичі, і виставляє його на «торги» з Україною і нашими західними партнерами.
 Таку думку висловив політолог Павло Нусс. Новину повідомляє «Преса України». Азаров не висловив виключно свою точку зору, а лише ретранслював офіційну позицію Кремля, переконує Нусс. Таким чином Азаров не просто показує свою реальну відданість владі Росії. Колишній регіонал таким чином планує повернутися в українську політику, та, судячи з усього, свято вірить у те, що українці за такий крок його поважатимуть та навіть віддадуть за нього голоси на виборах.

«Судячи зі сказаного, можу припустити, що Росія готова видати Україні Януковича, що є малоймовірним сценарієм, і друге – засудити Віктора Януковича (чи його двійника, що не виключено), за російським законодавством, і довічно запроторити за ґрати важливого свідка стратегій Путіна, носія вибухонебезпечною для Кремля інформації в Любянской колонії. Для Росії цей сценарій є важливим в аспекті послаблення міжнародного політичного і економічного тиску, також і в переговорних процесах», - пояснює Нусс. 
 Політолог пояснює такі дії колишнього соратника Януковича елементарним бажанням повернутись до політики. «З іншого боку, цим меседжем Азаров мобілізує відданий електорат партії регіонів напередодні виборів в місцеві органи влади в Україні, і таким чином подає себе в якості альтернативи, як для виборця, так і для, фактично обезголовленого аналога ПР, Опозиційного блоку. Микола Азаров і його соратники несуть не меншу частку відповідальності за скоєне режиму Януковичів, так як були локомотивом цього режиму, вважає Нусс.


«Активізація Азарова-Олійника говорить не тільки про те, що Кремль переходить до реалізації альтернативних політичних проектів на території України з метою підірвати крихку політичну стабільність, але і про те, що між Кремлем і української АП немає, і не може бути ніяких сепаратних переговорів. Мета проекту Путіна-Азарова - зміна Президента, після та військового керівництва України. Найсумніше, що посібниками Азарова є не тільки представники Оппоблока, але і деякі члени парламентської більшості», - резюмує Нусс. Політолог зокрема відзначає, що створення Азаровим «комітету порятунку України» має бути розцінено як державна зрада, і все що входять до складу цього комітету мають, і будуть оголошені зрадниками батьківщини, і притягнуті до кримінальної відповідальності. 





Джерело: http://uapress.info/uk/