неділю, серпня 2

Піонтковський про гниття режиму Путіна і китайських “друзів” Росії


Російська економіка приречена, впевнений політолог. Економіка Росії приречена, бо це економічний труп, в якому немає ніяких інститутів ринкової економіки, немає приватної власності. Про це заявив російський політолог і журналіст Андрій Піонтковський в інтерв’ю радіостанції RFI.
  “Таких обнадійливих ознак, щоб чомусь радіти, дуже мало, – вважає він. – Політика неминуче робить людину циніком і навіть нас, спостерігачів, аналітиків. Треба намагатися цього максимально уникати. Я говорив, що військова ескалація неможлива, я навіть до останнього часу говорив, малоймовірна. Це не мій аналіз, це знання і настрої еліти – так званої абсолютної еліти в оточенні Путіна. Вона абсолютно не готова до тієї конфронтації із Заходом, до якої треба було йти, якщо приймати концепцію “русского мира” всерйоз. Якби була військова ескалація, вона б призвела до порівняно швидкого ендшпілю для режиму Путіна. Було б аморально цього бажати і цьому радіти, тому давайте, не будемо цього бажати.” Якщо це відбудеться, вважає експерт, цьому варто засмутитися, бо тисячі людей втратять життя. Але якщо цього не відбудеться, то відхід від режиму буде достатньо розтягнутим гниттям.


Піонтковський упевнений: Захід збереже встановлений рівень санкцій. “Все ж пов’язано: і історія з Боїнгом, і економічні санкції. Дуже цікавий список країн (які ввели санкції проти Росії) – начебто їм необов’язкові санкції, вони не члени Європейського союзу, але вони добровільно до нього приєдналися: наша братська Чорногорія, Україна, Грузія, Ліхтенштейн, Албанія, – говорить експерт. ” Колись був такий албанський лідер Енвер Ходжа, який говорив, що “нас з Радянським Союзом 201 мільйон”. Зараз є російський політик Володимир Путін, який говорить: “Нас з великим Китаєм 1,5 мільярда”, логіка приблизно та ж. Тому треба підготуватися до цього досить довгого шляху гниття.
 Економіка приречена, бо це економічний труп, в якому немає ніяких інститутів ринкової економіки, немає приватної власності. Геніально сказав Дерипаска, це може повторити будь-який власник пивного кіоску або нафтової компанії: “У будь-який момент часу я готовий за першим словом Володимира Володимировича віддати йому весь свій статок”. Така економіка нездатна до розвитку – яке там імпортозаміщення, коли будь-яка продукція на 80% залежить від іноземних комплектуючих” – наголосив експерт. 





Джерело: http://patrioty.org.ua/