суботу, вересня 26

Аваков розповів про перетворення добровольчих батальйонів

МВС готує реформу структури добровольчих батальйонів. Бійці «добробатів» поповнять ряди нових підрозділів Національної поліції, зокрема патрулів, спецназу, Нацгвардії тощо.


Про це у суботу в Харкові заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає новину «Преса України».  

«Хлопці будуть інтегруватися як в патрульну поліцію, так, більшість з них хочуть цього, вони будуть іти в корпус оперативної раптової дії, в спецназ. Так само ці хлопці будуть іти в Національну гвардію, яка зараз змінюється, де також створюються нові підрозділи», - розповів чиновник.


Аваков нагадав, що реформована поліція матиме низку спеціальних департаментів, де теж застосують бійців добровольчих батальйонів.

«Ніхто не скасовував спеціальні підрозділи міліції, які залишаться спеціальними підрозділами поліції до тих пір, поки ворог біля воріт, і поки буде потрібна спеціальна поліція, яка буде зупиняти ці ситуації. Хлопців цих ми цінимо, поважаємо і далі будемо намагатися просувати», - зазначив глава МВС.

26 вересня у Харкові склала присягу нова патрульна поліція. За словами Авакова, серед 800 харківських патрульних 27 осіб брали участь у війні на Донбасі.


Аваков обіцяє, що вже листопаді в Україні поліція повністю замінить міліцію. Тоді набуде чинності закон про Національну поліцію України. Загалом переатестацію пройдуть близько 152 тисяч співробітників силового відомства. З кандидатурою на посаду глави Національної поліції в уряді досі не визначилися.

На потреби реформи МВС цьогоріч уряд додатково виділив 140 млн гривень. Нині міністр внутрішніх справ працює із партнерами зі Сполучених Штатів Америки, Канади і Європейського Союзу задля одержання фінансової допомоги на потреби Національної поліції.




Джерело: http://uapress.info/uk/