четвер, вересня 3

“Все пропало”: Хакери “злили” в мережу дані про зв’язки Ахметова і Януковича з терористами “ДНР”

У публікації йдеться про нібито співпрацю верхівки терористів з Ахметовим і Януковичем. У прес-службі Ахметова заявляють про провокації. Янукович і Ахметов підтримують зв’язки з терористами. 
  Хакери з групи “Анонімний інтернаціонал” оприлюднили, як стверджується, службові файли з листування між співробітниками так званої прокуратури терористичної “ДНР”  і “міністерства держбезпеки ДНР”. Першим дані матеріали опублікувало російське видання The Insider.
 У деяких документах, датованих кінцем 2014-го – початком 2015-го років, говориться про причетність олігарха Ріната Ахметова і колишнього президента Віктора Януковича і його сина Олександра Януковича до корупційних схем на окупованих територіях. У документі під назвою “Довідка про дестабілізацію політичної та економічної ситуації в ДНР з подальшим поверненням під контроль України територій ДНР” говориться, що Ахметов особисто підбирав кандидатури на посаду “віце-прем’єра ДНР”, під контроль якого перейдуть всі корупційні схеми, створені його попередником Калюсскім.

Згідно з документом, після “виборів” 2 листопада 2014 року на окупованій території списки депутатів були замінені на 95% таким чином, що в “народну раду ДНР” увійшли “представники кримінальних і бізнес-структур, агенти Служби безпеки України, у тому числі представники Ріната Ахметова, непідконтрольні уряду ДНР “. За це Захарченко нібито отримав великі хабарі. Взаємодії Ахметова і Захарченка у зазначеній “довідці” відведено окремий розділ. Повідомляється, що в кінці жовтня 2014 року Ахметов у супроводі колишнього народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка і “кримінального авторитета Ляшко М.М. по кличці Косс” нібито приїжджав до окупованого Донецьк на два дні.
 Протягом цього часу Ахметов, як стверджується, провів ряд зустрічей з Захарченком, результатом яких стали певні призначення в “уряді ДНР”, а саме: “призначення на ключові пости міністрів ДНР людей Ахметова Р.Л. (Калюсскій А.А. і Тимофєєв А.Ю. залишаються на своїх посадах); Захарченко О.В. і його люди залишаються на своєму посту практично довічно з повним фінансовим забезпеченням; обраних депутатів в Народну Раду ДНР замінити в терміновому порядку на людей Ахметова Р.Л. і частково на людей Захарченка А.В .; прийняття Верховною Радою України Конституції для Донбасу аналогічної Кримській 1991 року; надання повної автономії Донбасу у складі України; повністю вугільну галузь Донбасу (видобуток вугілля) передати під повний контроль Єнакіївської ОПГ (Іванющенко-Янукович) у якості відступних “. Також, згідно з опублікованими даними, на окупованій території діють “законспіровані воєнізовані підрозділи”, що підкоряються людям Ахметова, Віктора та Олександра Януковичів.
 “Деякі впливові особистості, такі, як Рінат Ахметов, від імені якого на території “ДНР” діє кримінальний авторитет Ляшко М.М. по кличці Косс і Янукович Віктор Федорович, Янукович Олександр Федорович, від імені якого на території ДНР діє кримінальний авторитет Іванющенко Ю.В . по кличці Юра Малий, Юра Єнакіївський, створюють свої приватні законспіровані воєнізовані підрозділи переважно з числа осіб з кримінальним минулим і тими, що воюють в даний час в бойових підрозділах ДНР”, – йдеться в документі. Дані угруповання мають стрілецьке озброєння, броньовану техніку та артилерію. “Цілі і завдання зазначених підрозділів: від дискредитації авторитету чинної влади ДНР з подальшим її захопленням і встановленням свого економічного, політичного режиму до особистого збагачення підрозділів”, – йдеться в опублікованому хакерами документі.

Журналісти видання ЛІГАБізнесІнформ звернулася до прес-служби Ріната Ахметова за коментарем. Оприлюднену хакерами інформацію прес-секретар бізнесмена Олена Довженко назвала провокацією. “Прес-служба Ріната Ахметова ніколи не коментувала і не коментуватиме брехливі і провокаційні вкидання в ЗМІ. Що ж до питань від ряду журналістів, коли Рінат Ахметов востаннє був у Донецьку, я ще раз хочу нагадати, що Рінат Леонідович 20 травня 2014 виїхав з Донецька на 3 дні і, на жаль, по сьогоднішній день не може повернутися у свій рідне і найулюбленіше місто. Але, повірте, Рінат Ахметов обов’язково туди повернеться. І це повернення буде відкритим і прозорим”, – повідомила вона.






Джерело: http://patrioty.org.ua/