четвер, вересня 3

Спільний проект: Україна і США будуть разом створювати космічні ракети

У планах створення ракетоносіїв для доставки у космос вантажів, а в перспективі і пілотованого екіпажу. Україна планує спільно з американськими компаніями створити ракетоносій без залучення російської сторони.
 Про це повідомив голова Державного космічного агентства України Любомир Сабадош, який перебуває з візитом у США, інформують Патріоти України з посиланням на ЛІГА.Новости. За його словами, створити ракетоносій самостійно Україна не може з огляду на дорожнечу проекту. 
 Але альтернатива співпраці з Росією є, підкреслив Сабадош. “Сьогоднішній наш візит і обговорення з представниками американського бізнесу дозволяють нам сказати, що ми можемо разом створювати ракетоносії, які можуть взяти на себе функції по польоту людини на орбітальну станцію.

Приклад – участь українських компаній у створенні ракетоносія Antares, який доставлятиме, в першу чергу, необхідні корисні вантажі на орбітальну станцію, а потім, можливо, виконає місію з доставки пілотованого екіпажу “, – сказав він. “Самостійно виконати замкнутий цикл з виробництва ракетоносія Україна не зможе, це дуже дорого. Ми розуміємо, що в той час, коли у нас є труднощі в економіці, інвестувати кошти тільки в космічну галузь буде не зовсім правильно. Але уряд приділяє особливу увагу розвитку космічної співпраці з міжнародними партнерами”, – додав Сабадош. Читайте також:





Джерело: http://patrioty.org.ua/