неділю, жовтня 4

У Росії пояснили, чому Путін втратив інтерес до війни з Україною

Президент Російської Федерації Володимир Путін втрати інтерес до України, яким він керувався розпочинаючи військову агресію по відношенні до сходу країни. 



Таку думку висловив російський опозиціонер Костянтин Боровий у статті для українського видання, передає «Преса України».


За словами Борового, лідер Росії зрозумів, що йому не вдасться виконати усі задумані ним плани щодо сходу України, тому військова агресія на Донбасі іде до «замороженого конфлікту».

«Путін в деякому розумінні втратив той інтерес, який був на початку конфлікту з Україною, розуміючи, що план по захопленню півдня, створенню коридору на Придністров'я - просто неможливий і буде зупинений військовою силою»,- зазначив політик.

Боровий вважає, що Росія поміняла стратегію щодо Донбасу. Нові плани Кремля не передбачають зростання військової сили на сході країни. Проте, такий розвиток подій також не є надто вигідним для України. 

«Швидкого вирішення ситуації в Україні не очікується. У першу чергу, тому, що вибрана дуже обережна стратегія протистояння з Росією.

Стратегія, в якій не застосовуються військові. І це, з одного боку, добре, оскільки не призводить до великих жертв, а, з іншого, це, безумовно, заморожує ситуацію з Кримом і сходом України»,- заявив російський опозиціонер.

Нагадаємо, прес-секретар глави російської держави Дмитро Пєсков заявив, що президент Російської Федерації Володимир Путін пообіцяв вплинути на ватажків самопроголошеної «Донецької» і «Луганської народної республіки», аби нарешті встановити мир на українському Донбасі.



Джерело: http://uapress.info/uk/