ЦІКАВІ ФАКТИ

неділю, жовтня 4

«Інформаційні війська» прокоментували висловлювання Меркель щодо Криму

Група «Інформаційні війська України» заявила про те, що Мінські домовленості ніяк не стосуються анексії Росією півострова Крим. Адже по ньому взагалі нема чого обговорювати.


Про це йдеться в повідомленні «Інформаційних військ України» у соцмережі. Новину передає «Преса України».

«Щодо неправильної інтерпретації слів Ангели Меркель про відновлення Україною суверенітету, але без Криму. Мінські домовленості взагалі ніяк не стосуються Криму, оскільки по ньому взагалі нема чого обговорювати. Мінський процес спрямований на відновлення українського суверенітету на Донбасі, а Крим – це окрема тема. Саме це мала на увазі Ангела Меркель», – зазначили у співтоваристві.


«Інформаційні війська України» також нагадали, що анексія Росією Криму є грубим порушенням міжнародного права, статуту ООН. 

«На відміну від російської агресії на Донбасі, Росія анексувала цю територію, а Путін визнав, що це була спецоперація російських військ», – йдеться у повідомленні.

Тому ніякого торгу про «самовизначення» не може бути. Адже спочатку була військова окупація регулярними частинами армії Росії, а потім так званий «референдум». Крім того, росіяни в Криму не мають права на «самовизначення». Це положення ООН стосується тільки корінних народів, які не мають своєї країни.

Така агресія завжди є злочином проти міжнародного миру. І ніякі придбання, які були отримані в результаті агресії, не можуть бути визнані або легалізовані.


«Переговорів Заходу з Росією щодо Криму не може бути, оскільки вони б стали порушенням статуту ООН. Є лише одна вимога – звільнити окуповану територію», – наголосили в інформвійськах.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що незабаром Україна поверне контроль над територією держави. Однак Кримський півострів залишиться під контролем РФ.



Джерело: http://uapress.info/uk/