неділю, жовтня 4

Окупована Луганська область відключена від електропостачання

Пізнього вечора, 2 жовтня, так звана «Луганська народна республіка» повністю занурилася в пітьму - пропало електропостачання. Відключення відбулося автоматично через спрацювання системи безпеки на ТЕС у місті Щастя.



Жителі Луганська і районів окупованої області залишилися без світла.

«Місто все виходить без води, міського зв'язку і світла. Так напруга так різко стало падати, лампочки почали тьмяніти і погасли», - повідомляють місцеві жителі в соцмережах.


Як повідомили в «Центрі управління відновленням ЛНР» відключення відбулося через зупинку двох енергоблоків на Щастинській ТЕС, роботу якої контролює українська сторона.

З'ясувалося, що зупинка сталася через спрацювання автоматичної системи захисту. Фахівці української служби обслуговування ТЕС у Щастя встановлюють причину збою, щоб усунути її.

Реанімаційні відділення лікарні, перинатальний центр і пологовий будинок підключені до автономного електропостачання та світло там є. В ЛНР проводять перекомутацію енергопотоків. Частково електропостачання вже вдалося відновити. 

Нагадаємо, бойовики самопроголошеної «Донецької народної республіки» навмисно відключили електроенергію жителям населеного пункту Чермалик через звучання на святі молоді гімну України.




Джерело: http://uapress.info/uk/