вівторок, жовтня 27

Плотницький висунув умови українським ЗМІ

Лідер бойовиків так званої «Луганської народної республіки» Ігорь Плотницький назвав умови, за якими на території окупованих терористами міст може працювати українське телебачення. 

За словами Плотницького, мовлення українського телебачення пустять на окуповані території за однієї умови.

Мова йде про «правдивість» у випусках українських новин. Терорист таким чином натякає на те, що журналістам варто висвітлювати події у «ЛНР» незаангажована. У разі трансляції «неправдивих сюжетів та коментарів» бойовики зроблять все, щоб сигнал не доходив до захоплених населених пунктів.

«Давайте спочатку подивимося, що вони будуть говорити. Якщо ж вони будуть займатися тим, чим займаються і всі інші, тобто провокаціями, накачуванням, чистим і відвертою брехнею, ми будемо вживати заходів, щоб цей сигнал до нас не доходив», - заявив Плотницький. 

Також лідер терористів дозволив собі повчати українських журналістів стандартам їх професії. Так, на думку Плотницького, працівникам ЗМІ варто «говорити та показувати правду, а не паплюжити її». 


Нагадаємо, раніше Плотницький заявляв про те, що відмовляється проводити вибори на підконтрольних йому територіях згідно із законами України, як цього вимагають Мінські домовленості.



Джерело: http://uapress.info/uk/