суботу, жовтня 3

Обама заявив, що авантюра в Сирії призведе Росію до катастрофи

США зі союзниками не готові співпрацювати з Росією, якщо її мета – знищити всіх, не згодних з Асадом, наголосив американський президент.

Російська військова кампанія в Сирії, яка не розрізняє помірної опозиції, що виступає проти диктатора Асада, та “Ісламської держави”, веде до катастрофи, у якій зав’язне і сама Росія.

На цьому наголосив президент США Барак Обама під час прес-конференції в п’ятницю, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ. “Це шлях до катастрофи”, – охарактеризував Обама дії РФ у Сирії, додавши, що удари РФ по групах помірної опозиції лише сприятимуть залученню іноземних бойовиків у конфлікт та втягнуть росіян “у болото”. При цьому Обама підкреслив, що Москва прагне надати пряму підтримку диктаторському режиму Башара Асада в Сирії.
 “Те, що було достатньо ясно, що він (Путін – ред.) не бачить різниці між ІДІЛ і поміркованою опозицією, яка хоче, щоб Асад пішов”,- сказав глава Білого дому. Причина, чому Асад все ще залишається при владі – в тому, що Росія та Іран підтримали його в цьому процесі. “Вони підтримують його режим, який не сприймає переважна більшість населення”, – наголосив президент США. Він підкреслив, що Сполучені Штати і союзники “не готові співпрацювати з російською військовою кампанією, якщо їхня мета – знищити всіх, хто не згоден з Асадом”.

Обама зазначив, що Росія, Іран і Асад ведуть бій з переважною більшістю сирійського народу. “Наша ж битва – з Ісламською Державою, це розв’язання конфлікту разом із міжнародною спільнотою в такий спосіб, що може припинити кровопролиття та кризу біженців” , – наголосив глава Сполучених Штатів. Нагадаємо, вчора російські військові літаки завдали нові авіаудари по сирійських повстанцях з опозиційної “Армії Завоювання”.






Джерело: http://patrioty.org.ua/