четвер, жовтня 1

Чи скоро? У штабі Антитерористичного центру розказали, коли може закінчитися АТО на Донбасі

Незважаючи на затишшя і досягнуті домовленості, АТО на Донбасі не буде переходити в інші стадії. 

 Антитерористична операція на Донбасі буде вважатися закінченою, коли життю і здоров’ю жителів Луганської і Донецької областей нічого не буде загрожувати. Про це заявив штаб Антитерористичного центру при СБУ, повідомляють Патріоти України  з посиланням на канал 112 Україна.

“У відповідності зі ст. 18 Закону України “Про боротьбу з тероризмом” антитерористична операція вважається завершеною, якщо терористичний акт припинено та ліквідовано загрозу життю і здоров’ю заручників та інших людей, які знаходяться в районі її проведення (на сьогоднішній день – це жителі Донецької і Луганської областей). Рішення про завершення АТО приймається керівником оперативного штабу з управління цією операцією”, – йдеться у відповіді.
 Крім того, в штабі відзначили, що, незважаючи на затишшя і досягнуті домовленості, АТО на Донбасі не буде переходити в інші стадіїС. “Чинним законодавством не передбачено, що АТО має різні фази або стадії в залежності від зміни обстановки на території її проведення. Завдання сил АТО визначаються відповідними наказами керівника Оперативного штабу з управління антитерористичною операцією на території Донецької і Луганської областей та є інформацією з обмеженим доступом (гриф секретності)”. Як повідомлялося раніше, 29 вересня у Мінську Тристороння контактна група за участю спеціального представника ОБСЄ Мартіна Сайдіка, представника України Леоніда Кучми і представника Росії Азамата Кульмухаметова підписала угоду про відвід озброєнь калібром менше 100 мм.

Захарченко і Плотницький також підписали угоду про відвід озброєнь. 30 вересня представник “ДНР” Денис Пушилін заявив, що прийнята угода про відвід зброї калібром до 100 мм означає припинення війни. Однак уже сьогодні Захарченко встиг заявити про нібито обстріл Донецька зі сторони ЗСУ, через що відведення озброєння наказав скасувати.






Джерело: http://patrioty.org.ua/