ЦІКАВІ ФАКТИ

неділю, жовтня 4

Путін готує авіаудари по Україні через блокаду Криму – експерт (ВІДЕО)

Бомбардування сирійських міст російською авіацією може бути репетицією майбутніх бомбардувань українських населених пунктів з метою тиску РФ на Київ через блокаду Криму.
Ініціатива Путіна щодо авіаударів по Сирії дала йому можливість побачити реакцію західних лідерів на подібні дії.


Таке припущення звучить в повідомленні координатора команди InformNapalm.org Романа Бурко, новину передає «Преса України».

«Бомбардування Сирії російською авіацією - це лише репетиція і зріз реакції світового співтовариства. Для Росії Україна значно важливіше... Нагадаємо, що аеродром Кримськ є найбільшим в Краснодарському краї і зараз використовується Російською Федерацією як перевалочний пункт для сирійських відряджень. Саме з цієї бази в Сирію курсують транспортні літаки Ан-124 і Іл-76. Цікаво, що аеродром знаходиться досить близько і до українського кордону, наприклад, до Бердянська всього 220 км», - пише Бурко.


Аеродром Кримськ: перекидання озброєння до Сирії



Експерт зазначає, що нещодавно співробітники місії ОБСЄ у своєму звіті повідомили про фіксацію у терористів кількох літаків Ан-2. Раніше дослідники InformNapalm.org відзначали про «високу щільність перельотів російських військових бортів в Сирію і назад», при чому перельоти відбувалися на суднах з затертими або зафарбованими бортовими і реєстраційними номерами.

«Тут ще ОБСЄ раптом помітив у терористів не тільки ТОС-1(важка огнеметная система «Буратіно» - ред.), але й авіацію. Авіація, звичайно, сумнівна - три «кукурузника» Ан-2, але для звітів спостерігачів це дивне прозріння...», - повідомляє експерт.


Також Бурко підкреслює, що незважаючи на заяви бойовиків про відвід важкого озброєння від лінії розмежування, всередині терористичних «республік» постійно відбуваються дивні вибухи, які списують на активність партизан або розбирання серед самих терористів. І все це відбувається на тлі безстрокової блокади Криму, яку влаштували українські активісти, що не може не змушувати Путіна шукати вихід з ситуації, яка склалася, ще до приходу морозів.

«Останні дні приходить все більше повідомлень про загадкові вибухи на окупованих територіях, то у бойовиків склади рвоне, то «ППО спрацює», то ще якась дивина трапиться. Оптимісти вірять у партизан чи «внутрішні чвари», песимісти - вважають це провокаціями для підтримки «градуси ненависті до Хунті»...
Осіння блокада Криму жорстко наступила на горло і змішала окупантам всі карти. Керченська поромна переправа і влітку ледь справлялася з транспортним навантаженням, взимку вона буде паралізована. Зима близько», - підкреслює дослідник.





Джерело: http://uapress.info/uk/