суботу, жовтня 10

Ведучий українського каналу примкнув до «ополчення» (ВІДЕО)

Ведучий програми новин українського телеканалу «Україна» Олександр Мозговий повернувся на окупований Донбас.

Причиною свого звільнення назвав нетерпимість до жителів Сходу України в столиці і в Україні в цілому, а також необ'єктивність українських ЗМІ.


Новину повідомляють місцеві ЗМІ, передає «Преса України».


«Перебувати в атмосфері тваринної ненависті до Донбасу, до вихідців з Донбасу було складно, нестерпно - причому проявлялася ця ненависть у зовсім несподіваних дрібницях і місцях. Власне, перед тим як повернутися додому, я був у відпустці і практично місяць не виходив на вулицю », - пояснив свій вчинок журналіст.

Він розповів, що при поверненні в Донецьк його пригнічувала зруйнована інфраструктура, особливо в населеному пункті Горлівка. А от у Донецьку його вразила чистота - результат роботи комунальників.

Олександр Мозговий також повідомив, що зараз працює на одному з донецьких телеканалів, де починав свою кар'єру як журналіст. Буде займатися новинами, але головним своїм завданням вважає запустити підсумкову програму. Є у нього і мрія, яку він хоче втілити життя - домогтися відповідного вкладення коштів і зробити донецький телеканал, на якому працює, центром глобального телемовлення.

«Ми працюватимемо правильно, дотримуватимемося журналістських стандартів», - пообіцяв Мозговий.

Журналіст підкреслив, що для налагодження діалогу між українськими та «республіканськими» ЗМІ ініціатором повинні бути саме українські ЗМІ. 




Нагадаємо, один з найвідоміших журналістів, що працюють в самопроголошеній «ДНР» у виданні «Вісти. Репортер», Геннадій Дубовой пригрозив вбивати українських «нацистів» і журналістів. Він записав відео-звернення до українців, в якому зізнався, що якщо хтось зачепить його товариша, він буде стріляти.





Джерело: http://uapress.info/uk/