ЦІКАВІ ФАКТИ

суботу, листопада 21

У США знайшли капсулу з посланням для 2957 року (відео)


Закладена капсула була 5 червня 1957 року.  MIT Капсула призначалася для 2957 року.  У Бостоні (США), під час робіт на території Массачусетського технологічного інституту була виявлена капсула з посланням, закладена 5 червня 1957 року. 


На капсулі було зазначено, що її слід відкрити через тисячу років, тобто 5 червня 2957 року. Щоб зберегти послання нащадкам, капсулу помістили в спеціальний циліндр.


Дивіться фото: Знайдено найбільший за останні сто років алмаз У свою чергу циліндр був наповнений аргоном. В капсулу був поміщений ізотоп вуглецю C14 для того, щоб полегшити датування послання. Знайдену капсулу вирішили не відкривати. Послання закопали в землю президент МТІ Джеймс Кілліан та професор в галузі електромеханіки Гарольд Еджертон. У листі, який було закладено в капсулу, говорилося, що в ній містяться документи про стан науки та дослідження в інституті. Крім іншого, там був науковий журнал, штучний пеніцилін, кілька монет та кріотрон - винахід, який, як говорилося в посланні, незабаром повністю замінить радіолампи та транзистори. Згодом винахід не отримав широкого розповсюдження.






Джерело: http://tsn.ua/