ЦІКАВІ ФАКТИ

суботу, листопада 14

Оце ТАК! 750 правоохоронців Донецької області звільнилися, не бажаючи служити в новій поліції

Процес реформування правоохоронної системи буде плавним і має завершитися до 1 січня 2016 року. 750 правоохоронців Донецької області звільнилися з внутрішніх справ ще до проведення атестації, необхідної для проходження служби в лавах новоствореної поліції. 

Про це повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Донецькій області В’ячеслав Аброськін в п’ятницю, передають Патріоти України з посиланням на Inforesist.


Всі інші співробітники, що бажають вступити до лав поліції, пройдуть конкурс на загальних підставах. “На сьогодні в Донецькій області відмовилися переходити в поліцію більше 750 чоловік, всі вони вже звільнені з органів внутрішніх справ. Всі інші подали заяви про прийом в поліцію. Кожен співробітник пройде атестацію. Рішення щодо кожного окремого працівника буде приймати комісія, до якої увійдуть представники МВС України, а також громадських організацій”, – повідомив Аброськін в ході робочої наради в облуправлінні поліції.
 Також начальник обласної поліції розповів, що в органах внутрішніх справ уже стався ряд структурних змін, але всі недавні призначення – тимчасові і будуть діяти до проходження співробітниками атестації, “яка покаже, чи гідні вони увійти до лав Національної поліції”. “В даний час відбуваються фундаментальні трансформації, але в один момент все змінити неможливо. Національна поліція потребує фахівців, які мають відповідну освіту та певні навички. Це, насамперед, слідчі, співробітники оперативних підрозділів. Ми не можемо зараз всіх звільнити і набрати нових співробітників.


Процес реформування буде плавним і має завершитися до 1 січня 2016 року”, – зазначив Аброськін. Що стосується підрозділів ДАІ, то вони продовжують нести службу в звичайному режимі до тих пір, поки не передадуть свої повноваження патрульним поліцейським. У даний момент у співробітників Державтоінспекції є право на зупинку і огляд транспортних засобів, а також на перевірку документів.  





Джерело: http://patrioty.org.ua