пʼятницю, листопада 20

На Херсонщині підірвали електроопори, які забезпечують подачу електроенергії до Криму

У двох районах Херсонщини невідомі знову підірвали залізобетонні опори високовольтної лінії електропередач, які забезпечують подачу  електроенергії до окупованого Криму.



Про це розповіли у відділі комунікації Головного управління Національної поліції в Херсонській області. Новину повідомляє «Преса України».



Як зазначили у відомстві, о 8:35 до чергової частини Генічеського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що в полі неподалік від с. Атамань пошкоджена залізобетонна опора високовольтної лінії електропередач. У цей же час до Чаплинського райвідділу поліції надійшло аналогічне повідомлення: поблизу с. Українка пошкоджена опора високовольтної лінії електропередач.

На місця подій одразу виїхали слідчо-оперативні групи та експерти вибухо-технічної служби.

Наразі правоохоронці проводять перевірку та вирішують питання щодо відкриття кримінальних проваджень за ст. 194 Кримінального кодексу України «Умисне пошкодження об’єктів електроенергетики».

Як повідомлялося, у ніч на 20 жовтня на адмінкордоні з анексованим Кримським півостровом, невідомі підірвали дві електроопори, по яких здійснюється подача електрики на півострів.



Нагадаємо, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав українську владу на три доби відключити електроенергію на кримському півострові.



Джерело: http://uapress.info/uk/