вівторок, листопада 17

Борг Януковича: Стало відомо, в чому підступність пропозиції Путіна

Ще Віргілій у своїй “Енеїді” застерігав: «Бійся данайців, що приносять дарунки». Російський президент погодився на реструктуризацію боргу зовсім не для того, щоб полегшити життя українцям, а для того щоб спробувати пропихнути чергового “Троянського коня”. 

 Кредитори України навряд чи дозволять Києву погодитися на пропозицію президента Росії Володимира Путіна щодо реструктуризації українського боргу в розмірі $ 3 млрд.


Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерело, ознайомлене з думкою кредиторів, передають Патріоти України. Співрозмовник підкреслив, що запропоновані умови істотно відрізняються від тих, про які домовилися учасники угоди. “Без списань ці умови навряд чи можна порівняти (в умовах чистої поточної вартості) з тими, на які погодилися приватні кредитори. Більш того, це поставить під сумнів основні параметри боргової операції, продиктовані МВФ, в умовах первісного фінансування та надання ліквідності”, – сказав він.
“До тих пір, поки борг буде класифікуватися як комерційний (не офіційний), приватний сектор навряд чи відмовиться від нього”, – відзначило джерело. Росія вважає, що євробонди повинні класифікуватися як державний борг, у той час як, на думку України, його слід розглядати в якості комерційного. Співрозмовник вважає, що перекласифікація боргу в державний може “змінити ситуацію”. “Тоді це питання до МВФ – він стане боргом перед “Паризьким клубом”, – пояснило джерело.





Джерело: http://patrioty.org.ua/