пʼятницю, листопада 20

Харківських депутатів запідозрили у сепаратизмі

Голова організації "Слобожанщина", екс-депутат від КПУ заговорила про особливий статус для Харківської області.
Прокуратура Харківської області розпочала кримінальне провадження за фактом посягання на територіальну цілісність України учасниками форуму на підтримку створення регіону з особливим статусом "Слобожанщина".

 Про це повідомляє прес-служба відомства, інформують Патріоти України.




19 листопада в Харкові відбувся Молодіжний форум, організований громадською радою "Слобожанщина". Його голова Алла Александровська, екс-депутат Верховної Ради від КПУ представила законопроект про надання особливого статусу Харківській області.

На форумі також були присутні депутати міськради від "Відродження" Анастасія Кобець і Ольга Чичина.

Учасники зібрання обговорили умови особливого фінансування Харківської області, завдяки якому велика частина коштів буде залишатися в казні регіону. На думку Александровської, це дозволить фінансувати програму молодіжного кредитування і підвищити стипендії.

Форум перервали активісти "Правого сектора", які зайшли в зал і звинуватили присутніх у сепаратизмі.

"У країні війна і наше місто завдяки таким солодким ідеям не сьогодні - завтра перетворитися на другий Донбас", - заявив член "Правого сектора" Сергій Бистров.



Після втручання активістів Алла Александровська перервала засідання. Тепер крім прокуратури, законність зборів перевірить також Служба безпеки України.



Джерело: http://patrioty.org.ua/